Ok, hari ni saya nak share resepi simple tapi sedap ni. Selalu tengok orang buat kecik-kecik kan? Ha ni versi saya. Buat dalam loyang terus. Senang! Korang jangan gelak pulak. Hehe..nak makan boleh potong-potong ikut bajet perut. Ok korang tengok resepi kat bawah ni.
~ TOAST QUICHE WITH CHICKEN, simple & easy ~
Roti 6 keping
Telur 3 biji
Susu segar 1/2 cawan – boleh bancuh susu tepung/ susu cair klu takde fresh milk
Inti – ayam/sosej/udang/crab stick dll
Cheese – yang parut boleh, yang slice pun boleh
Lada sulah
Garam secubit - depends pada cheese yang korang pakai, ada cheese yang dah masin, balancekan ye
Mix herbs - tak nak letak pun takpe
Cara2 :
1. Susun roti dalam loyang, penyet2 sikit bg rata. Nak lawa korang potongla kulit tepi-tepi tu. Tapi saya masuk je semua. Tak nak membazir. Hehe.
2. Pukul telur, susu, lada sulah dan garam bagi sebati. Tuang atas roti tadi.
3. Tabur inti tadi kat atas roti.
4. Letak cheese kat atas. Pastu renjis-renjis mix herbs sikit.
5. Bakar dalam 15-25 minit/sampai masak (temperature dalam 170-180 darjah celcius, pakai api atas bawah, nak pakai magic pan pun boleh. Tapi makesure loyang muat la dlm magic pan tu)
Done!
Kena tunggu sejuk,bagi cheese dia sejuk sikit baru potong makan, kalau tak nanti dia lembik.
Ok, mudah kan? Cuba jangan tak cuba.
p/s: Sila 'SHARE' jika bermanfaat.
~ TOAST QUICHE WITH CHICKEN, simple & easy ~
Roti 6 keping
Telur 3 biji
Susu segar 1/2 cawan – boleh bancuh susu tepung/ susu cair klu takde fresh milk
Inti – ayam/sosej/udang/crab stick dll
Cheese – yang parut boleh, yang slice pun boleh
Lada sulah
Garam secubit - depends pada cheese yang korang pakai, ada cheese yang dah masin, balancekan ye
Mix herbs - tak nak letak pun takpe
Cara2 :
1. Susun roti dalam loyang, penyet2 sikit bg rata. Nak lawa korang potongla kulit tepi-tepi tu. Tapi saya masuk je semua. Tak nak membazir. Hehe.
2. Pukul telur, susu, lada sulah dan garam bagi sebati. Tuang atas roti tadi.
3. Tabur inti tadi kat atas roti.
4. Letak cheese kat atas. Pastu renjis-renjis mix herbs sikit.
5. Bakar dalam 15-25 minit/sampai masak (temperature dalam 170-180 darjah celcius, pakai api atas bawah, nak pakai magic pan pun boleh. Tapi makesure loyang muat la dlm magic pan tu)
Done!
Kena tunggu sejuk,bagi cheese dia sejuk sikit baru potong makan, kalau tak nanti dia lembik.
Ok, mudah kan? Cuba jangan tak cuba.
p/s: Sila 'SHARE' jika bermanfaat.