Bukak peti ais, nampak isi ayam je dok membeku. Pastu ada pelam muda kait semalam depan rumah, pe lagi jadila Ayam Masam Manis + Mangga. Sedapp. Resepi campak-campak je apa yang ada kat dapur.
.
Ni resepi campak-campak tu ye:
.
1) Isi ayam bersihkan, potong kecik-kecik. Celup dengan Tepung Bestari. Goreng. Dah siap letak tepi.
.
2) Blend 3 ulas bawang putih + 1 inci halia + 5 biji bawang kecik. - Tumis sampai wangi.
.
3) Masuk 4 sudu besar sos thai, 4 sudu besar sos cili, 2 sudu besar sos tiram. Ni sukat ikut korang suka rasa macam mana ye.
.
4) Masuk air sikit kalau pekat sangat. Biar didih. Tutup api.
.
5) Pelam muda sagat, tabur atas ayam dah goreng tadi, pastu curah kuah masak tadi penuh kasih sayang atas ayam. Tabur bijan sikit. Siap! Senang je kan? Makan dengan nasik panas, telur dadar. Jadilah lauk sempoi untuk dinner.
.
Selamat mencuba.
.
Ni resepi campak-campak tu ye:
.
1) Isi ayam bersihkan, potong kecik-kecik. Celup dengan Tepung Bestari. Goreng. Dah siap letak tepi.
.
2) Blend 3 ulas bawang putih + 1 inci halia + 5 biji bawang kecik. - Tumis sampai wangi.
.
3) Masuk 4 sudu besar sos thai, 4 sudu besar sos cili, 2 sudu besar sos tiram. Ni sukat ikut korang suka rasa macam mana ye.
.
4) Masuk air sikit kalau pekat sangat. Biar didih. Tutup api.
.
5) Pelam muda sagat, tabur atas ayam dah goreng tadi, pastu curah kuah masak tadi penuh kasih sayang atas ayam. Tabur bijan sikit. Siap! Senang je kan? Makan dengan nasik panas, telur dadar. Jadilah lauk sempoi untuk dinner.
.
Selamat mencuba.