~ Egg Benedict with Chicken ~
Roti 6 keping
Telur 2 biji – sy pakai 3 bj
Susu segar 1/2 cawan – boleh bancuh susu tepung/ susu cair klu xde fresh milk
Inti – ayam/sosej/udang dll
Cheese – yg parut boleh..yg slice pun boleh
Lada sulah – ni sy xde, ganti ngn mix herbs
Telur 2 biji – sy pakai 3 bj
Susu segar 1/2 cawan – boleh bancuh susu tepung/ susu cair klu xde fresh milk
Inti – ayam/sosej/udang dll
Cheese – yg parut boleh..yg slice pun boleh
Lada sulah – ni sy xde, ganti ngn mix herbs
Cara2 :
1. Susun roti dalam loyang, penyet2 sikit bg rata..
2. Bancuh telur & susu n lada sulah..tuang atas roti..
3. Tabur inti kat atas
4. Letak cheese kat atas
5. Bakar apr perlahan dalam 20- 30 minit/smpi masak (temperature agak2 jgn kuat sgt, pki api atas bwh, sy pakai magic pan je..hehe..tp makesure loyang muat la dlm magic pan tu)
2. Bancuh telur & susu n lada sulah..tuang atas roti..
3. Tabur inti kat atas
4. Letak cheese kat atas
5. Bakar apr perlahan dalam 20- 30 minit/smpi masak (temperature agak2 jgn kuat sgt, pki api atas bwh, sy pakai magic pan je..hehe..tp makesure loyang muat la dlm magic pan tu)
Done!
Kena tunggu sejuk,bg cheese dia.sejuk.skit br potong mkn, klu tak dia cair..